Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Búcsúzunk Varga Zoltántól

Búcsúzunk Varga Zoltántól, az Érdi Rovásíró Klub alapítójától

Varga Zoltán építészmérnök (1955-2011)


Varga Zoltán építészmérnök, rovásíró

Varga Zoltán…milyen furcsa ezt így leírni, hiszen ő volt a VARGAZOLI, a mindig vidám, sziporkázó, aki minden távbeszélő hívásához egy viccet is adott ajándékba.

2003 október 4-én ismerkedtünk meg, erre a napra kaptunk tőle egy kedves meghívást előadás tartására az Érdi Művelődési Házban, az általa szervezett Rovásíró Klub alapító összejövetele alkalmából.

Kapcsolatunk folyamatos volt, többször tartottunk Érden előadást és mi is meghívtuk a versenyeink értékelő bizottságába, mert Zoli nem csak beszélt a rovásírásról, hanem gyakorolta is azt.


A 2008-as rovásírás verseny értékelőjeként, mellette
a szintén építész Dittler Ferenc (Fénykép: Frankó Orsolya)


A 2010es versenyen (Fénykép: Friedrich Klára)

Általa ismertük meg Egerszegi Jánosnét, világbajnok úszónőnk édesanyját, aki szintén a Klub tagja volt és az egész János vitézt átírta rovásírásra.

Szintén ő ismertetett meg minket a gyönyörűen faragó Szép Lászlóval, aki a Forrai Kör címerét is elkészítette.

Zoli több képet küldött a Fényképtárunkba, például a piricsei templom rovásírásos szószékéről, amelyet szintén Szép László faragott.


Szép László, Zoli barátja


A piricsei szószék

Tudomásunk szerint ő volt az első, aki nevét rovásírással írta az autójára, örömmel számolt be róla, ha ebben követőkre talált.


Varga Zoli "hírös" autója

2007-ben nagy sikerű és sok látogatót vonzó Árpád Napot szervezett az Érdi Művelődési Házban, sok előadóval, rovásírás kiállítással, könyvterjesztőkkel, kézművesekkel.


Az Árpád-napi rendezvény hallgatósága,
jobbszélen Egerszegi Jánosné

Szeretettel emlékezünk VARGAZOLIRA és reménykedünk, hogy amikor visszatér a Földre, ismét a rovásírók táborát fogja erősíteni.


Varga Zoli által készített gyönyörű fénykép, 2011 tavaszán


Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Búcsúzunk Varga Zoltántól
Oldal tetejére