Nyitólap
NYITÓLAP


Magyarország Alaptörvénye

Isten áldd meg a magyart!

NEMZETI HITVALLÁS

MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén,
felelősséggel minden magyarért kinyilvánítjuk az alábbiakat:
...
Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát...
a Kárpát- medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk.

 

Bevezető helyett

Forrai Sándor könyve tökéletesen foglalja össze a róla elnevezett Rovásíró Kör szellemiségét, amely a tanár úr útmutatása alapján a magyarság múltjának és őseinek tisztelete, emlékük megőrzése és népszerűsítése céljából alakult... Megtekintés

 

18 éve történt! Kommunikációs vírusfegyver ---> ÚJ!

SARS. Négy betű, amely hisztériaként söpört végig Ázsián, Európán és Amerikán, rettegést, bezárkózást és gazdasági összeomlást hozva magával. A fertőző tüdőgyulladástól néhány héten át jobban rettegett a világ, mint a terrorizmustól, s ennek köszönhetően sok szempontból nagyobb kárt is okozott. Ami politikai, diplomáciai és gazdasági eszközökkel sem sikerült, azt a SARS egy huszáros rohammal megtette: megtörte Kína lendületes gazdasági erősödését, ma még nem tudni mennyivel vetve vissza az ázsiai országot a fejlődés útján. ... Megtekintés
 

Hűség Erdélyhez ---> ÚJ!

Az első Orbán-kormány idején szívemhez igen közel álló feladatokat kaptam, többek között az erdélyi magyar nyelvű egyetem jogi kidolgozását - mondja Szekeres-Lukács Sándor, az Erdélyi Körök Országos Szövetségének elnöke. . ... Megtekintés
 

Budapest a kormánypárti kerületek ellen ---> ÚJ!

Ahogy látom, Karácsony Gergely pont ugyanazt a kommunikációt folytatja, amit az USA elnökválasztáskor a Demokrata Párt és holdudvara tett - nyilatkozta a Demokratának Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének fidesz-KDNP-s polgármestere. Elmondása szerint a Városháza a balliberális győzelem után azonnal leállítatta a jobboldali irányítás alatt maradt kerületekben a fejlesztéseket ... Megtekintés
 

Újabb adatok Tatárlakáról, Tordosról, Torma Zsófiáról ---> ÚJ!

 

Megjelent a Magyarok Világszövetsége által kiadott Magyarságtudományi Füzetek sorozat 35. része. Címe: Tatárlaka, Tordos, Torma Zsófia az újabb adatok tükrében. Friedrich Klára, Madarassy Enikő és Anders Kaliff tanulmányait tartalmazza.

Friedrich Klára a 2004-ben megjelent Tatárlaka titka c. írását egészítette ki a 2006 és 2020 közötti eseményekkel és beszámol egy 2014 - ben előkerült újabb tatárlakai korongról. A Honlevél c. kiadványban 2007-ben megjelent Torma Zsófia tanulmányát felújítva olvashatjuk, kiegészítve a 2008-2020. közötti újabb adatokkal és emlékezéssel Fülöp Júlia szászvárosi helytörténészre. Felvet egy fontos kérdést is, melynek megválaszolásával régóta adós a magyar akadémiai történettudomány: Hová tűnt Torma Zsófia főműve a 2500 ábrával ?

Dr. Madarassy Enikő erdélyi születésű, Svédországban élő fizikus 2012-ben tette közzé Tanulmány Dr. Torma Zsófiáról - az első tudományos módszerrel dolgozó magyar régésznőről, aki felfedezte és elsőnek kezdte kutatni a Tordosi kultúrát című írását. Ebből olvashatók részletek, különösen fontos a Torma Zsófia Gyűjtemény sorsa az Országos Állami Levéltárban (Románia), amely többek között jegyzeteket, régészeti és természettudományi tanulmányokat, családi levelezést tartalmaz.

Dr. Anders Kaliff svéd régész, egyetemi tanár 2019-ben adott ki könyvet a magyar tudós hölgyről, Torma Zsófia és a civilizáció bölcsője - Erdély úttörő régésznője és felfedezései címmel. Ebből tartalmaz lényeges részleteket a kiadvány. Amit a Magyar Tudományos Akadémia nem tett meg, azt megtette a svéd professzor, elismerte Torma Zsófia régészeti szempontból fontos tevékenységét: "Annak ellenére, hogy Zsófia hivatalos egyetemi régészeti vagy történelmi végzettség hiányában dolgozott, mégis legmagasabb szintű régészeti szakmai tevékenységet folytatott."

A borítót Józsa Judit kerámiaszobrász Torma Zsófiáról készült alkotása díszíti.

A könyv személyesen megvásárolható 999 forintos áron a Magyarok Világszövetségében: Bp. V. ker. Semmelweis u. 1-3.
Megrendelés: mvsz@mvsz.hu

 

FILM A RUGONFALVI ROVÁSTÁBLA AVATÁSRÓL ---> ÚJ!

https://www.youtube.com/watch?v=9LqkfCw5gbA

A székelyföldi, rugonfalvi tábla állításról már van egy ismertető a honlapunkon, ezúttal azonban filmről szólunk:
A filmet készítette: Demeter Zoltán
A táblát készítette: ifj. Vári Dénes. A táblát állíttatta: ifj. Vári Dénes és felesége: Bokor Zita 2009.ben. A műsor levezetője: Bokor Imre költő. A táblát megáldotta: Farkas Ferenc tiszteletes. Beszédet mondott Andrási Gyula alpolgármester és Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, aki egy szép selyem székelyzászlót adományozott a tábla állító házaspárnak.
A Rovás Himnusz szövegét írta: Szőke István Atilla, zenéjét szerezte: Szakács Gábor. Néptánc: Forgórózsák együttes. Az utazást támogatta: Miriszlai Miklós és Pej Kálmán.

A rugonfalvi rovásemlékekről
A rugonfalvi református templom híres falkarcolata Benkő Elek régész szerint a 17. században készült. Szakács Gábor is fedezett fel a templom falába karcolt rovásbetűket. A templomban egy fa
emléktáblán is van rovásfelirat 1997-ből.
Friedrich Klára

 

Rovástábla avatás Iregszemcsén ---> ÚJ!

Tolna megyében, Iregszemcsén a (H)ŐSEINK NAPJA rendezvény keretében Rovástábla és Testvértelepülés (Gyimesközéplok) tábla avatás volt 2020. szeptember 26-án a Kastélyparkban és a sportpályán. ... Megtekintés

 

Huns, Germans, Rovás and Runes ---> ÚJ!

A Book about the Connections between the ancient Hungarian writing (Rovás) and the Runes (2020)
Written by: Klára Friedrich
Text translated by Margaret Botos ... Megtekintés

 

Kovács Kálmánné Nóri: Boldogasszony üzenőlapjai ---> ÚJ!

Bővített kiadásban olvashatjuk ismét Kovács Kálmánné Nóri nagy sikerű könyvét, a Boldogasszony üzenőlapjait. A 2013-ban megjelent könyv mostani változata 24 helyett 27 Boldogasszony megnyilvánulást mutat be. Nóri a 27 Üzenőlapot külön is csatolja a könyvhöz. Leírja, hogy az év melyik napján ünnepeljük, és mindegyik Boldogasszony megnyilvánuláshoz gyönyörű ima és üzenet is tartozik. A bővített kiadás fontos újdonsága, hogy Botos László és Tisza András jóvoltából már rovásírással is olvasható a mű. Néprajzi könyvek, kalendáriumok, pl. Bálint Sándor Ünnepi kalendáruma képezik a könyv szakirodalmi alapját.

A gyönyörű rajzokat Rózsa Éva tűzzománc művésznő készítette.

Megrendelhető az írónőnél, az alábbi címen és telefonszámon:

tundernori@gmail.com Telefonszám: +36-30-382-2002

A KÖNYV ÁRA: 3800 Ft + 2100 Ft postaköltség

 

Dr. Somos Zsuzsanna: Attila nagykirály, a négy világtáj ura és hunjai ---> ÚJ!

Nincs még egy uralkodó a Földön, akiről annyi jót és rosszat írtak, mint Attila hun királyunkról. Azt gondolná az ember, hogy már mindent ismerünk Vele kapcsolatban. Dr. Somos Zsuzsannának mégis sikerült meglepni az olvasót új részletekkel, többek között felfedezte a folytonosságot Attilától az Etheling angol koronahercegi rangig, Attila unokáitól az angolszász uralkodó dinasztiáig. Szó esik a hivatalos tudomány által germán zsoldossá leminősített hun Odoakerről és azokról a népekről is, akikben a hunok tovább élnek, vagy legalábbis a hunok iránti mély tiszteletből őrzik a hun hagyományokat.

A könyv Függeléke is sok ismeretet nyújt, többek között a 2500 éves szkíta Jéghercegnőről, akinek DNS vizsgálata bizonyította, hogy nem a mongoloid, hanem az europid-kaukázusi típusba tartozott. A hátsó borító szövege egy jelentős mondattal zárul, amelyet reméljük nemsokára az iskolákban is tanulnak gyermekeink: "A magyarok a hunok egyenes ági leszármazottai".

Püski Kiadó, 2020. 296 oldal, sok színes és fekete - fehér ábrával.

 

Szép fohász régi magyar írásunkkal, jelentőségéhez méltó helyen

 
 

Rovásírásos szökőkút a Várban, a volt Karmelita Kolostorban, a Miniszterelnöki Hivatalban.

MAGYAROK NAGYASSZONYA BOLDOGSÁGOS SZŰZ KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK 2018.

A fohász átírását rovásra Luca Gyula készítette, míg a szökőkútra Pap Lajos kőfaragó rótta a betűket.

A Várkapitányság Nonprofit Zrt. a fényképek közlését csak korlátozottan engedélyezi, így nem másolhatók!

Friedrich Klára

 

Bobula Ida történész, tanár, sumirológus (1900-1981)

Írta: Friedrich Klára
Kis és nagypiaski és zagajovi dr. Bobula Ida 1900. február 27-én született Budapesten, felvidéki magyar és lengyel eredetű családból. Édesapja és nagyapja is alkotó emberek voltak, elismert építészek, tervezők, folyóirat alapítók. A hazaszeretetet tőlük örökölte, többek között a trianoni országcsonkítás után édesapja önkéntes csapatot szervezett komoly lengyel segítséggel a Felvidék visszaszerzésére
. ---> Letöltések

 

Friedrich Klára: Hunok, germánok, rovások, runák ---> ÚJ!

Kedves Honlap Olvasók!
Márciusban jött ki a nyomdából az új könyvem, melynek címe: HUNOK, GERMÁNOK, ROVÁSOK, RUNÁK.

A könyv a Magyar Menedék Könyvesházban (Budapest, 1126. Márvány u. 48.) és a Két Hollós Könyvesboltban (Budapest, 1081. Kenyérmező u. 3/a.) kapható.

Fő témái: a hunok és germánok kapcsolata, alapvető ismeretek a runaírásról; a Kárpát-medencében előkerült, vagy a magyarsággal kapcsolatba hozható runafeliratok bemutatása és megfejtéseik; a vikingekről, akiket több házasság köt a magyarsághoz; a Nibelung Ének hun vonatkozásai... Utoljára 105 évvel ezelőtt jelent meg magyar nyelven alaposabb, átfogóbb anyag a runaírásról, Sebestyén Gyula néprajzkutató és irodalomtörténész tollából. A runákról való hiányos tájékoztatás, a magyar rovásírással való kapcsolat elhallgatása indított ennek a könyvnek a megírására. Az anyaggyűjtés során bebizonyosodott számomra, hogy a magyarok elődei, szkíták-hunok adták át az írást a germánoknak.

Szakács Gáborral együtt tisztelettel kívánok jó egészséget:

Friedrich Klára
2020. március 21.

 

 

 

 

 

 

 

 
Tisza András, a Forrai Sándor Rovásíró Kör tagja, a számítógépes rovásírás fejlesztője és oktatója elkészítette a Rovott mesék II. kötetét, Illyés Gyula gyűjteményéből válogatva ezúttal is. A könyv értékét emelik Czidor Gergő gyönyörű, magyar lelkületű képei.
Kapható: Magyar Menedék könyvesházban és a szerzőnél
: irastudo.tisza@gmail.com .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Újra indult az ÍRÁSTUDÓ!
Tisza András, a Forrai Sándor Rovásíró Kör tagja, a számítógépes rovásírás és összerovások táltosa 15 év után közkívánatra újra indította az ÍRÁSTUDÓ c. rovással szerkesztett újságot.
A5 méretben, 24 oldal, színes. Az ára 590 Ft. postaköltség: 135 Ft.
Viszont terjesztők számára 400.- FT
Megrendeléseket, észrevételeket, kérdéseket az irastudo.tisza@gmail.com címre lehet küldeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabb rovásírásos korong Tatárlakán és egy ráadás... ---> ÚJ!

A jó hír, hogy előkerült egy újabb rovásírásos korong és egy csont függő Tatárlakán, erről szeretnék itt röviden beszámolni. ... Megtekintés

 

Nyílt levél dr. Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez és válaszok ---> ÚJ!

...Szeretném felhívni figyelmét és eszmei támogatását kérni két ügyben, melyek szintén a járvány miatt kialakult helyzet vesztesei közé tartoznak. Történelmi tudatunkhoz, nemzettudatunkhoz, művelődéstörténetünkhöz tartozó dolgokról van szó... Megtekintés
 

Rovásírásos hagyaték a kispadon ---> ÚJ!

Éppen 16 éve, 2003 nyarán jelent meg egy beszélgetés a Magyar Demokratában Szamosvölgyi Péterrel, Sátoraljaújhely polgármesterével. Ő egy testületi ülésen - az uniós javaslattenger hatására - azt indítványozta, hogy "a felfokozott csatlakozási hevületben" kapjanak szerepet nemzeti értékeink, hagyományaink és ezen belül a rovásírás is... Megtekintés
 

Friedrich Klára: 25 év a rovásírás bűvöletében és szolgálatában

A rovásírást gyermekkoromban tanultam Édesapámtól, de a történetéről és emlékeiről annyit tudott, hogy a szkíták-hunok-avarok, tehát a magyarok elődeinek az írása volt. Így később a tanári munkám (logopédia, fejlesztő pedagógia) mellett jártam utána, nagyobb könyvtárakban, előadásokon, rovásemlékek helyszínein. Kezdetben az alapok tisztázásában sokat segítettek Sebestyén Gyula néprajztudós, Fehérné Walter Anna kiadó, szerkesztő, Forrai Sándor gyors és gépírás tanár összefoglaló könyvei.

41 oldal, PDF, 715 kb ... Megtekintés

 

Torma Zsófia régésznő munkássága liberális és román szemszögből ---> ÚJ!

Torma Zsófia (1832-1899), a világ első régésznője hosszú évtizedek után a liberálisok ingerküszöbét is elérte. A 444.hu oldalon 2018. november 18-án egy Varga Máté nevű szerző tudományosnak álcázott cikke a következő furcsa címmel jelent meg: "Sofia Szászsebesről többször ír, kár, hogy nem férfi"... Megtekintés

 

Az Old Hungarian rovás betűkészlet új szabványszáma ---> ÚJ!

Az Old Hungarian rovás betűkészlet új szabványszáma... Megtekintés

 

Dr. Sir Ervad Jivanji Jamshedji Modi indiai történész Attila hun királyról ---> ÚJ!

Levelezőtársamtól érkezett hozzám a hunokról a következő írás, melyet tanítani kéne az iskolákban. Sajnos azonban az iskolákban Ammianus Marcellinus IV. századi, hunokat talán sohasem látott, de hun gyűlölő történetíró véleményét tanítják gyermekeinknek... Megtekintés
 

Más tollával ékeskednek...

Volt már a honlapunkon egy Más tollával ékeskednek c. gyűjtemény, melyet bocsánatkérések és ígérgetések hatására szüneteltettünk. Gyűjteményünk mára ismét nagyra nőtt. Vannak egész oldalra terjedő, hivatkozás nélküli átvételek is könyveinkből, honlapunkról, most idő hiányában csak néhányat mutatunk be... Megtekintés

 

Szakács Gábor és Friedrich Klára történelmi zeneművei

Az alábbi elérhetőségeken hallgathatók és szabadon letölthetők Szakács Gábor és Friedrich Klára itt következő történelmi zeneművei:

Attila ifjúsága:
Megtekintés
Pogány imák:
Megtekintés
Rákóczi él:
Megtekintés
Hunyadi Mátyás igazsága:
Megtekintés
 

Forrai Sándor: A magyar nemzettudat tízparancsolata


 
Nyilatkozat

A Magyarországot napjainkban gyalázó, leckéztető Európa nem segített hathatósan sem a törökök, sem a Habsburgok, sem a szovjet bolsevizmus ellen. Szemforgató magatartását, az ország kifosztását II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem 1703-ban is megfogalmazta. (Szakács Gábor)

These days Hungary is being abused by European countries that never helped her in fighting the Turks, Habsburgs and Sovjets. Their hypocritical behaviour and robbing out the Land was proclaimed even by prince Francis Rakoczi II in 1703.

Heutzutage wird Ungarn von den europäischen Ländern geschimpft, die das Land weder Türken, noch Habsburgen und Sowjets nicht geholfen hatten. Ihre scheinheilige Haltung und Ausrauben des Landes wurde schon in 1703 von Fürst Francis Rakoczi II formuliert.

II. Rákóczi Ferenc kiáltványa (Recrudescunt)
(részlet)

"A magyar nemzet végső veszedelmében, régi szabadságának visszaszerzésére fegyvert fogott, ezért sokan királya elleni hűtlenséggel vádolják. Előadja a panaszaikat, ítéljen belőle mindenki.
...
Mert ez a szabadságban született nemzet inkább kívánja a halált, mint a szolgaságot. Ő pedig az egész világ előtt kijelenti: nemzetének felszabadítására életét, javait, utolsó csepp vérét is kész feláldozni, mert nem vezeti sem nyerészkedés, sem dicsvágy."

 

Szakács Gábor-Friedrich Klára: Attila ifjúsága - Előhang CD

Megtekintés

 

Onody Gyula: Vérünket hullattuk érted, Európa

Vérünket hullattuk érted, Európa
S Te megtagadod magyar fiaid

Mi lett volna vajh' belőled
Ha nem vállaljuk Muhi, Mohács kínjait

Kiket vendégül láttunk, de itt ragadtak
Most veled együtt szórják átkaik

Keseredjen meg szájukban a kenyér
Fogyjanak el végre hazugságaik


Nyitólap
NYITÓLAP
Oldal tetejére