Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Polgár István emlékére

Polgár István emlékére (1937-2016)

Polgár István azon túl, hogy jó és tehetséges magyar ember volt, egy különleges csoportba is tartozott: a rovásírók közé. A szépet, a nemeset értékelő vésnökművészként szinte természetszerűleg vezetett ide az útja, hiszen a magyar rovásírás bolygónk legszebb betűformája, mintha maga Jóisten tervezte volna.

Ajándékozó ember volt, szeretett adni. Műalkotásaihoz következetesen a Forrai féle betűsort alkalmazta. Többek között kaptunk tőle rovásírásos képeslapot, mely Marokkó és Budapest között járta meg az utat, ajándékozott a Szakács Gábor által szervezett versenyek résztvevőinek rovásírásos gyűrűket és függőket, ajándékozott a magyar rovásírás történetének egy kis fémkönyvet, ajándékozott Forrai Sándor emlékezetének egy, a Tanár úr arcvonásait hűen megőrző plakettet, Forrai Sándor végső nyughelyének pedig egy szépen vésett névtáblát...

Mi egy kis helyet tudunk ajándékozni a honlapunkon és egy nagy-nagy helyet az emlékezetünkben. Ahol mindig így maradtok nekünk együtt, Emma és István, mint ezen a kicsit rosszul sikerült, de kifejező fényképen, mely utolsó személyes találkozásunk napján készült.


A 2010-es Kárpát-medencei Rovásírás Versenyen


Szabó Klára festményeinek 2012-es kiállításán

A plakett honlapunk "Névadónk" rovatában látható, a kis fémkönyv pedig a "Fényképtár" rovat 308-as képe.

Friedrich Klára - Szakács Gábor

Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Polgár István emlékére
Oldal tetejére