Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Újabb rovásírásos helységnévtábla Rákosligeten

Újabb rovásírásos helységnévtábla Rákosligeten

Budapest első faragott, hagyományőrző rovásírásos helységnévtábláját Rákosligeten Imre László tanár és tanítványai valamint Frech' Gábor tanár készítették. Ezt ünnepélyes keretek között, papi áldással 2009 június 4-én avatták fel. A Forrai Sándor Rovásíró Kör honlapjának Fényképtárában a 226. képen látható.


A 2004 december 5-i szégyenletes népszavazási eredmény 10. évfordulójára a Rákosligeti Polgári Kör egy újabb táblát állított, megerősítve összetartozásunkat, az akkori Igen szavazatokat.

Kezdeményezők: Imre László, Rózsahegyi Péter, Domonkos László.

A Rákosliget és Rákoscsaba-Újtelep határán, a Fach Károly tér - Ferihegyi út - XXVI. utca sarkánál már meglévő, tovább fenntartani nem kívánt "ajándék" reklámtáblát átrótták: Frech' Gábor és Imre László, a Kőrösi Csoma Sándor Iskola technika tanára.


A 2014 december 5-én megtartott avatáson részt vett Dunai Mónika, a XVII. kerület országgyűlési képviselője, aki az ünnepi beszédet mondta, valamint Rózsahegyi Péter /FIDESZ/ és Nótin Tamás /Jobbik/ önkormányzati képviselők, az alkotók, Deli Tercia énekes, a Rákosligeti Polgári Kör vezetői, Szakács Gábor és Friedrich Klára a Forrai Sándor Rovásíró Kör vezetői, Horváth Péter kerületi sajtó fotós és kb. 30 érdeklődő. Frech' Gábor a délvidéki költő, Bogdán József: Anyám, Magyarország c. versét, Szakács Gábor pedig Kotzián Rudolf: Ahogyan szavaztál c. művét mondta el.

Az alkotók tervezik, hogy a kerületrész nyugati kivezetése mentén is állítanak egy hasonló rovásos településnév táblát 2015 június 4-én.

A fényképeket Horváth Péter készítette.

Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Újabb rovásírásos helységnévtábla Rákosligeten
Oldal tetejére