Nyitólap
NÉVADÓNK
Forrai Sándor fiatal kori fényképéről és a más munkájából élőkről

Forrai Sándor fiatal kori fényképéről és a más munkájából élőkről

Forrai Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából 2013 januárjában indította el Szakács Gábor a Forrai Emlékév-et. Ennek előadásai közben több tisztelőjével találkoztunk, akik elmesélték emlékeiket a Tanár Úrról.

Egy nyugdíjas úr elhozta gyűjteményének néhány darabját is, fényképeket, melyeket Sándor bácsi előadásain, kiállításain készített. Elmondta, hogy vannak további fényképei, levelei, dedikált könyvei, sőt egy kártya nagyságú lapja is, melyre Sándor bácsi rovásírással felírta az ő nevét és egy rövid szöveget. Honlapunk megtekintése után felajánlotta, hogy gyűjteményének néhány darabját tegyük közzé, de a másoláshoz, sokszorosításhoz, nevének közzétételéhez nem járul hozzá. Kizárólag csak a Forrai Kör honlapjához adja régóta őrizgetett kincseinek fényképmásolatát, mert Forrai Sándor Magyar Örökség Díja igen meghatotta.

Így első ajándékaként a Forrai év eseményeit összefoglaló írásom végére került Sándor bácsi fiatal kori arcképe, mellette a szöveg: "A mellékelt fénykép magántulajdon, tulajdonosa nem járul hozzá a másoláshoz, kizárólag ehhez a cikkhez kaptuk meg tőle, köszönet érte!" (Honlapunkon a Névadónk rovatban)

A honlapunkról régóta képeket, adatokat eltulajdonító (egyúttal rólunk - és másokról is - valótlanságokat terjesztő), Rovás.info szerkesztői azonban ezt a képet is szokásukhoz híven hivatkozás nélkül felhasználták.

A fénykép tulajdonosa először perben gondolkodott, melyről sikerült lebeszélnem, mivel kisnyugdíjasként ez reménytelen vállalkozás lett volna az egyik politikai párt támogatását élvező Rovás.info-val szemben. Így viszont elhatározta, hogy amíg ilyen etikátlan társaság párt támogatással bármit megengedhet magának, nem teszi közzé szeretett emlékeit Forrai Sándorról.

Sajnálatos, de jogos az elhatározása, mert gyűjteményét ismeretek terjesztésére szánta és nem azok számára, akik fiatal koruk ellenére nem dolgoznak, hanem jól megélnek a hivatkozás nélküli világhálós adathalászatból, valamint olyan emberek eredményeiből, akik egész életükben dolgoztak és adóztak.

Friedrich Klára 2014/11/24

Nyitólap
NÉVADÓNK
Forrai Sándor fiatal kori fényképéről és a más munkájából élőkről
Oldal tetejére