Nyitólap
VERSENYEK
Budapesti Rovásírás Verseny és Hagyományőrző Nap, 2014

Budapesti Rovásírás Verseny és Hagyományőrző Nap, 2014

 

2014 május 17-én a budapesti, XVII. kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskolában rendezték az iskola és a Forrai Sándor Rovásíró kör műsoros Hagyományőrző Napját, melyen a verseny főszerepet kapott.


Lovas kocsizás

Az iskola kilencedik éve ad helyt a versenynek, kezdetben a Kárpát-medencei Rovásírás versenyek Budapest és környéke elődöntői zajlottak itt, majd 2011-től a budapesti verseny.

A rendezvény szervezője Bothné Kósa Erika tanár, rovásírás oktató volt, védnöke Riz Levente polgármester, megnyitotta Duna Mónika képviselő és Petrőczy Tibor iskolaigazgató.

Az értékelés összegzésének nehéz munkáját évek óta végzi Vajdáné Bene Ildikó nyugdíjas tanár, aki a rovásírás oktatásának egyik úttörője, még a XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskolában kezdte és folytatta évekig a szakkör vezetést.

A hangos olvasás feladatának levezetését, ellenőrzését a Forrai Kiállítás felújítója, Hódos László rovásírás oktató vállalja minden évben. Az iskola versenyzőinek felkészítésében Szanyi Dezső történelemtanár is részt vett.

A verseny győztese alsó tagozatban Demián Mónika, felső tagozatban és összerovásban Losonczi Blanka, középiskolás korosztályban Dombóvári Lilla.


A győztesek

A győzteseket Szakács Gábor, a Forrai Sándor Rovásíró Kör elnöke köszöntötte.

A feladatokat Friedrich Klára tanár, rovásírás oktató, kutató állította össze, magyar feltalálók témakörben, mivel ebben az évben ünnepelte a világ a nemzetközi elismertségnek örvendő Rubik kocka megszületésének 40. és feltalálójának 70. születésnapját.


Az értékelő bizottság

A versenyt többek között a Magyarok Világszövetsége is támogatta a Magyarságtudományi Füzetek című kiadványaival.

A fényképeket Szanyi Dezső készítette

Nyitólap
VERSENYEK
Budapesti Rovásírás Verseny és Hagyományőrző Nap, 2014
Oldal tetejére