Nyitólap KIADVÁNYOK F.K.-Sz.G. Rákóczi él
   

Vélemények a Rákóczi él lemezről és koncertről


Nagyon jó érzés volt ott ülni a művetek bemutatóján... Ez, amit ti csináltok csodálatos dolog, és bárki megirigyelhetné, hogy a mi korunkban ilyet tudtatok létrehozni, ekkora hittel, és erővel. Végig nagyon büszke voltam rátok!

 

Köszönöm az élményt. Arra a tényre vezetett rá, hogy a lemez első meghallgatásakor a téma súlyossága, keménysége, szomorú volta teljesen elvonta a figyelmemet, és szinte nem is hallottam a zenét...Többszöri lejátszása után vettem csak észre a gyönyörű orgona részleteket. ...ez egy monumentális környezetet érdemelne.

 

Le a kalappal a művészek előtt!... Jó egészséget, további alkotói erőt a későbbi művekhez is. Adjon az Isten szebb jövőt, mert alapjában véve magyarnak lenni jó!

 

 

A Rákóczi él című albumot meghallgattam, és nagyon tetszett. Zenehallgatás közben szokásomhoz híven a dalszövegeket is elolvastam, valamint az azokat kiegészítő és a történelmi hátteret bemutató adatokat... Rá kellett döbbennem, hogy amellett, hogy a zenemű vitathatatlan történelmi hűséggel mutatja be a Fejedelem életét, és az általa vezetett szabadságharc eseményeit, mégis mennyire aktuális... A Rákóczi él című album egy minden szempontból igényes kiadvány (hasonlóan az Attila ifjúsága és a Pogány imák lemezekhez). Érdeklődéssel várom a következő vállalkozást...

 

...A lemez, mondhatnám kibérelte a konyhai lejátszót és a gyerekekkel együtt majd minden nap hallgattuk. Először elolvastam a verseket és a mellettük szereplő történelemi környezetet, amit remek ötletnek tartok, hogy beletettetek a borítóba. Nagyon tetszenek Klári versei, tömörek és kifejezők, amit hangsúlyos énekléssel végső formába öntesz... Az első 2-3 hallgatáskor még kicsit egybemosódtak a dalok a sokszereplős rockoperákhoz képest, de jobban megismerve a dalokat, már előjött a dalok egyénisége. Igazi történelmi zenemű... De a korong együtt alkot egy egészet, ezért nem is szabdalható dalokra igazán. Csodás alkotás, jó lenne, ha az általános iskolai tantervben is helyet kapna...,

 

 

Hallgatom a dalokat-szomorú, szép, csodálatos, letör, lelkesít és már tudom, erősíteni fog... Fegyver lesz.

 

Ez a lemez egyszerűen fantasztikus!!!

 

Remélem, hogy a többi műsorukat is módom lesz előbb-utóbb megismerni...

 

 

Nagyszerű mű, szövegében a legbensőségesebb a három lemezetek közül.

 

Nagyon jó érzés volt ott ülni a művetek bemutatóján. Ez, amit ti csináltok csodálatos dolog, és bárki megirigyelhetné, hogy a mi korunkban ilyet tudtatok létrehozni, ekkora hittel, és erővel. Végig nagyon büszke voltam rátok!

 

 

Köszönöm az élményt. Arra a tényre vezetett rá, hogy a lemez első meghallgatásakor a téma súlyossága, keménysége, szomorú volta teljesen elvonta a figyelmemet, és szinte nem is hallottam a zenét. Többszöri lejátszása után vettem csak észre az gyönyörű orgona részleteket. Az élő zenét hallva már látom, mennyire sokrétű, összetett a mű, és milyen nagyszerű zenészek adják elő.

 

 

(avatatlan fülek esete) Mostmár a fülemben cseng a dallam is a szöveg mellett. Igazad van, hogy ez egy monumentális környezetet érdemelne.

 

A Rákóczi él című albumot meghallgattam, és nagyon tetszett. Zenehallgatás közben szokásomhoz híven a dalszövegeket is elolvastam, valamint az azokat kiegészítő és a történelmi hátteret bemutató adatokat, melyek a CD borító lapjainak jobb oldalán kaptak helyet. Olvasás közben nem egyszer szorult el a szívem, amikor a Habsburgok magyarellenes tetteiről volt szó. Rá kellett döbbennem, hogy amellett, hogy a zenemű vitathatatlan történelmi hűséggel mutatja be a Fejedelem életét, és az általa vezetett szabadságharc eseményeit, mégis mennyire aktuális. A Rákóczi él című album egy minden szempontból igényes kiadvány (hasonlóan az Attila ifjúsága és a Pogány imák lemezekhez). Érdeklődéssel várom a következő vállalkozást.

 

 

Feltett szándékom volt, hogy nem írok a "Rákóczi él" című munkátok láttáig. Köszönöm Nektek az estét, hogy visszahoztátok II. Rákóczi Ferencet és korát. Köszönöm a szép, tiszta játékot.

 

A lemez, mondhatnám kibérelte a konyhai lejátszót és a gyerekekkel együtt majd minden nap hallgattuk. Először elolvastam a verseket és a mellettük szereplő történelemi környezetet, amit remek ötletnek tartok, hogy beletettetek a borítóba. Nagyon tetszenek Klári versei, tömörek és kifejezők, amit hangsúlyos énekléssel végső formába öntesz. Nagyon jól kiegészítitek egymást. Az első 2-3 hallgatáskor még kicsit egybemosódtak a dalok a sokszereplős rockoperákhoz képest, de jobban megismerve a dalokat, már előjött a dalok egyénisége. A szövegekről még annyit, hogy nagyon tetszik a korabeli nyelvezet ill. szóhasználat. Igazi történelmi zenemű...A korong együtt alkot egy egészet, ezért nem is szabdalható dalokra igazán. Csodás alkotás, csak gratulálni tudok hozzá és örülni, hogy eljutott hozzám. Jó lenne, ha az általános iskolai tantervben is helyet kapna.

 

Minden tetszik, de különösen a Hej, Magyarország.

 

 

90 %-osan tetszik. A prozódiával van egy kis gondom, nem elég erős a furulya és a csemballó, valahol bluesos, ami nem biztos, hogy tetszik a régizenéseknek.

 

Kiváló lemez.

 

Döbbenetesen szép zene.

 

Letettem maga elé egy pohár bort, beleültem egy fotelbe, leoltottam a villanyt és így hallgattam a gyönyörű zeneművet.

 

 

Hallgatom a dalokat-szomorú, szép, csodálatos, letör, lelkesít és már tudom, erősíteni fog. Köszönöm !!

 

Még nem tudom, melyik dal lesz a kedvencem, de az biztos, nagyon sokszor meghallgatom és holnap megkezdem a felhasználást. Fegyver lesz.

 

Ez a lemez egyszeruen fantasztikus!!! Ugy dontottem, hogy néhany hetig besegitek a lemez kampanyába azzal, hogy ez a CD fog szolni a boltban. - A Rakóczi CD-d szól bennt a boltban hetek óta, mindenkinek nagyon tetszik.

 

Nyitólap KIADVÁNYOK F.K.-Sz.G. Rákóczi él Oldal tetejére