Nyitólap
KITEKINTŐ
Kedves címzettek

Kedves címzettek!


Mivel hozzám is eljutott a visokoi piramisokkal kapcsolatos és Világszenzációként tálalt hír, kérem, hogy ezt a pontosítást az alábbi szöveg kiegészítéssel is adják tovább, ahogyan az eredetit, mivel az abban a formában nem fedi a valóságot! Arról nem is szólva, hogy erről a világszenzációról négy éve tud a világ, magam is négy éve tudósítók róla. Ennek megfelelően készült a beszélgetés a blog tulajdonosával. Nem árt, ha az olvasók a valóságot is megtudják.
2009. július
Köszönettel: Szakács Gábor szakacs.gabor@interware.hu

1. Magyar Hírlap cikk 2009. júniusban
2. http://torsalqvist.freeblog.hu honlap 2009. július 2-i, a Magyar Hírlapból tévesen átértelmezett írása Világszenzáció címmel
3. http://torsalqvist.freeblog.hu honlap 2009. július 9-i helyesbítése a velem készített beszélgetés alapján

2009-07-01 Magyar Hírlap
Rovásírás a piramisban
Harmincezer éves deszkadarabok kerültek elő a föld alatti járatokból
"A boszniai Nap piramisának járataiban a székely-magyar rovásírás húsz betűjét azonosították a magyar kutatók, és a hónap közepén újabb utazásra készülnek.

A bosnyák Indiana Jones, Semir Osmanagic
(Fotó: Reuters/Damir Sagolj)

Újabb boszniai utazásra készül a hónap közepén Szakács Gábor kutató, aki korábban a boszniai piramisok belső járatainak szikláin a székely-magyar rovásírás jeleit azonosította. "A járatokban talált jelek a 39 betűből álló székely-magyar rovásírás legalább húsz betűjével azonosak. Ez már olyan mértékű egyezés, amelyre nem lehet úgy tekinteni, hogy valaki véletlenül odaírt valamit, és talán véletlenül hasonlít - mondta lapunknak Szakács Gábor. - Feleségem, Friedrich Klára rovásírás-kutató ennek alapján írt egy tanulmányt Semir Osmanagicnak, a boszniai piramisok felfedezőjének angol nyelven, a bosnyák kutatók ugyanis nem ismerik a rovásírást. Amikor megtalálták a járatokban ezeket a jeleket, semmit sem jelentettek nekik, értelmezni sem tudták őket."

A boszniai piramisokat néhány évvel ezelőtt tárta fel a Visocica-hegységben az önmagát a "bosnyák Indiana Jones"-nak nevező, Amerikában élő bosnyák kutató, Semir Osmanagic.

Az angol nyelvű tanulmány nyomán Friedrich Klárát a piramisokkal foglalkozó, tavaly augusztusban Szarajevóban rendezett nemzetközi tudományos konferencia alelnökévé választották. "Megkérdezték tőlem, hogy a piramisok építői és a betűk róvói azonosak lehettek-e, de ezt én nem tudhatom. Viszont a piramisban találtak deszkamaradványokat, amelyekről C14-es vizsgálattal bebizonyították, hogy 34 ezer évesek. Ha ezek a jelek odakerültek egy ilyen alagútba, amelyikben ennyi idős maradványok is fellelhetők, akkor elvileg az az írás is lehet ennyi idős, amelyet a köveken találtunk" - mondta Szakács Gábor.

A helyszínen tett látogatása után Archie Panjabi brit színésznő is bekapcsolódott a boszniai piramisok völgyének népszerűsítésébe."

Eredeti forrás: Szabó Palócz Attila

A Világszenzáció címmel küldözgetett körlevélben foglaltakkal kapcsolatban Szakács Gábor hozzászólása olvasható az alábbi honlapon. Mellette az eredeti, Magyar Hírlapban megjelent írás, aminek alapján a blogbejegyzés született.

http://torsalqvist.freeblog.hu
2009. július 9.2009. július 9., csütörtök Interjú a Nap Piramis rovásírásainak azonosítójával, Szakács Gábor úrral

Nyitólap
KITEKINTŐ
Kedves címzettek
Oldal tetejére