Nyitólap
KÖRÜNKRŐL
Kerecsenfészek Díj

Kerecsenfészek Díj


Alapította: Szőke István Atilla
2010. március 15. Budapest

A Kerecsenfészek Díjat azok az előadók kaphatják, akik előadásaikkal, könyveikkel, tudásukkal, munkásságukkal óvják az ősi múltat, törhetetlen hittel bíznak a magyar jövendőben és legalább négyszer tartottak előadást a Kerecsenfészek Múltvigyázó és Lélekóvó Magyar Műhelyben. (Békásmegyeri Közösségi Ház, Budapest, III. Csobánka tér 5).

A díjazottakat a közönség választja. Szavazhat az, aki egy naptári évben legalább az előadások felén részt vett.

A Kerecsenfészek Díj egy Vesztergám Judit által készített, kézzel festett porcelántányér.

Budapest, 2010. március 15.

Szőke István Atilla

Eddigi díjazottak:
2010. Molnár V. József néplélek-kutató
2011. Dúcz László solymász, író (posztumusz)
2012. Dr. Aradi Éva történész, keletkutató
2013. Szakács Gábor újságíró, zenész, rovásírás-kutató
és Friedrich Klára rovásírás-kutató, oktató


Szőke István Atilla költőt régóta ismerjük, büszkék vagyunk, hogy már hosszú ideje részt vehetünk őseink, a magyarok őseinek tiszteletére szervezett rendezvényein, őrizzük magunkban az első Árpád Napról a nemes emléket, nem felejtjük, hogy tőle hallottuk az első Sajó Sándor verset, nem felejtem, hogy beszédhiba javító tanárként mennyi dallamos, ritmusos versének köszönhettem a tanulók gyorsabb fejlődését. Vitáink Atilla-Attila nevének írásáról soha nem fordítottak egymás ellen, hiszen mindketten ugyanazt érezzük nagy hun királyunk iránt: tiszteletet és szeretetet, ez a lényeg.

Sok barátot találtunk a Kerecsenfészek előadásainak hallgatói között. S amikor idén, 2013 április 14-én már öregecskén, megfáradtan, jócskán borítva az őseink írásáért folytatott küzdelemben szerzett lelki sebekkel ismét előadást tartottunk ezen a már varázslatossá vált, mondhatnám úgyis, hogy szinte nemes óborrá aszúsodott helyen és Szőke István Atilla átnyújtotta a Kerecsenfészek Díjat, akkor megerősített minket mindabban, amit a magyarság régi írásának ügyében tettünk.

Köszönjük a Díj alapítójának és a Hallgatóságnak!

Friedrich Klára-Szakács Gábor

Fénykép: Reich István

Nyitólap
KÖRÜNKRŐL
Kerecsenfészek Díj
Oldal tetejére